Postup přípravy receptu Šťavnatý vepřový gulášek bez zahušťování:
Z masa pečlivě odstraníme přebytečný tuk a nakrájíme jej na středně velké kostky. Do hrnce dáme olej popř. sádlo, co jsme zvyklí používat, vložíme maso a zprudka po všech stranách osmahneme. Přičemž je dobré jím příliš nemíchat aby nezačalo pouštět šťávu. Osolíme, lehce opepříme a vyjmeme stranou. Poté dáme na škvířící tuk pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, papriku rozkrájenou na malé kostičky, mrkev pokrájenou na kolečka a cuketu oloupanou a rozkrájenou na jemné kostečky. Vše zarestujeme, posypeme majoránkou, přidáme bobkový list a ještě lehce zarestujeme. Když začne koření vonět, vložíme zpět maso, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořeno (nesmí to v hrnci úplně plavat), dosolíme a vaříme mírným varem do změknutí masa. Měla by se vyvařit zhruba 1/3 vody. Přes hrubší síto pečlivě propasírujeme veškerou cuketu a téměř všechnu mrkev, něco necháme, ať je co kousat. Omáčka by nyní měla být tak akorát hustá, není třeba přidávat žádnou jíšku. A pokud se Vám to náhodou nezdaří, vzniklou omáčku dohustěte nastrouhaným chlebem a příšte dejte víc cukety. Nejlépe chutná s bramborem nebo těstovinami.