Vložil: | Veroka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Steaky z mečouna:
4 steaky z mečouna
| šťáva z 1 citrónu
| 2 lžíce fenyklu
| půl lžičky soli
| 2 stroužky česneku
| Sardelové máslo:
| 150 g másla
| 4 nadrobno nasekané sardelové řezy
| kajenský pepř
| 3 lžíce sekaného kopru
| lžíce strouhané citrońové kůry
| celý červený pepř
Postup přípravy receptu Steaky z mečouna:
Rybu opláchneme a osušíme, smícháme citrónovou šťávu, fenykl, sůl a česnek a rybu ve směsi marinujeme asi 2 hodiny. Potom ji vyjmeme a osušíme. Máslo utřeme se sardelovými řezy a špetkou kajenského pepře. Rybu lehce potřeme sardelovým máslem a ze zbývajícího sardelového másla utvoříme váleček a dáme chladit.
Steaky z mečouna pečeme na pánvi asi 5 minut z každé strany. Kopr smícháme s citrónovou kůrou, váleček sardelového másla ve směsi obalíme, nakrájíme ho na plátky a podáváme k rybě. Ozdobíme celým červeným pepřem, případně citrónem, koprem a sardelovými řezy.
Fotky receptu Steaky z mečouna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!