Použité suroviny receptu Štěpánská jablková bábovka:
400 g polohrubé mouky
| 140 g celozrnné pšeničné mouky
| 340 g hrubě nastrouhaných jablek
| 3 vejce
| 200 g cukru
| 2-3 dl oleje
| 2 lžíce kakaa
| 1 přášek do pečiva
| nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
| 50 g hrozinek
| 50 g sekaných vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Štěpánská jablková bábovka:
Žloutky, cukr a citronovou kůru vyšleháme do pěny. Přilijeme olej, přídáme mouku s vmíchaným práškem do pečiva, strouhaná jablka, ořechy, hrozinky. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme na 2 části. Do jedné přidáme kakao. Vymažeme formu na bábovku, vysypeme moukou a vléváme po vrstvách světlé a tmavé těsto. Dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme asi hodinu při 175 stupních. Hotovou bábovku po vyklopení pocukrujeme.
Fotky receptu Štěpánská jablková bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!