Použité suroviny receptu Sterilace vepřového guláše:
600 g vepřové kýty
| 6 ks nového koření
| 4 ks bobkového listu
| 2 ks cibule
| 1,5 l vody
| 2 lžíce červené papriky
| 1 lžíce mletého pepře
| 2 lžíce hladké mouky
| dle potřeby: tuku nebo oleje
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Sterilace vepřového guláše:
Maso na guláš nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou na plátky orestujeme na troše tuku dozlatova. Přidáme maso a zprudka ho opečeme. Přilijeme vodu (maso musí být potopeno), mírně osolíme a přidáme pepř, bobkový list, nové koření a papriku. Jakmile je maso poloměkké, zaprášíme maso trochou hladké mouky, nebo vyjmeme maso do předehřátých sklenic, které necháme v teplé vodě stát. Do šťávy přidáme jíšku, necháme povařit a přecezenou omáčku na maso nalijeme. Sterilujeme 1 hodinu při teplotě 100 °C. Druhý den sterilujeme další 1 hodinu.
Fotky receptu Sterilace vepřového guláše:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!