Použité suroviny receptu Sterilovaný houbový salát:
1800 g čerstvých hub
| 500 g cibule
| 250 g kečupu
| 200 g rajčatového protlaku
| 150 g cukru
| 1,5 dl oleje
| sůl
| Nálev
| 2 dl octa /8 %/
| 1 dl vody
| 30 g soli
| několik hřebíčků
| nové hoření
| zelený peř
| bobkový list
| 200 g papriky
Postup přípravy receptu Sterilovaný houbový salát:
Suroviny na nálev promícháme a vaříme 5 min. Houby nakrájíme na menší kousky, vložíme do vroucí vody se solí, krátce povaříme. Scedíme a necháme okapat. Cibuli a papriku nakrájíme na proužky, smícháme s kečupem a rajským protlakem. Přidáme cukr, olej a okapané houby. Salát promícháme, naplníme jej do sklenic a zalijeme nálevem. Sterilujeme 30 min. při 90°C.
Fotky receptu Sterilovaný houbový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!