Vložil: | Lucik5 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Štika na citróně:
oškrábaná štika v celku (bez hlavy a ocasu)
| 1/2 až celá kostka másla
| pepř
| sůl
| kmín
| zázvor
| nové koření (pro ovonění)
| kari koření
| 1-2 ks citróny
| 1-2 ks cibule
Postup přípravy receptu Štika na citróně:
-Pekáč vymažeme máslem.
-Do hřbetu ryby nakrájíme zářezy 2-3 cm hluboké a 3-5 cm daleko od sebe.
-Okořeníme i v zářezech a vložíme do nich přepůlené plátky citrónu-(kůrkou navrch).
-Zbytek plátků můžeme poklást po pekáči společně s pláty másla.
-Takto připravenou rybu necháme 24-48 hod. uležet v chladu.
-Pečeme v troubě 1-1.5 hod.-podle velikosti.
-Během pečení podlijeme párkrát vodou.
-Každých 5-10 min. poléváme omastkem.
-20-30 min. před dopečením přidáme na kroužky nakrájenou cibul.
Fotky receptu Štika na citróně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!