Použité suroviny receptu Šťouchané brambory po amsterdamsku:
dle chuti: pepř mletý a sůl
| 6 lžic cibulky nakládané
| dle chuti: ocet
| 8 ks párky malé
| 1 l mléko
| 75 g slanina
| 2 ks okurky sterilované
| 60 g máslo
| 600 g kapusta kadeřavá
| 1 kg brambory
Postup přípravy receptu Šťouchané brambory po amsterdamsku:
V hrnci v osolené vodě povařte asi 25-30 minut brambory a kapustu. V pánvičce orestujte na polovině másla plátky špeku/slaniny asi 2 minuty. Poté orestované plátky slaniny vyndejte a ve zbylém omastku pozvolna osmažte po obou stranách jemné párky. Cibulky rozkrájejte na čtvrtky a okurky na jemné plátky. Ohřejte mléko. Brambory rozšťouchejte s kapustou a promíchejte se zbytkem másla, troškou octa a teplým mlékem. Přidejte cibulky a okurky a dochuťte solí a pepřem. Na závěr vmíchejte jemné párky, orestovaný špek/slaninu a maso.
Fotky receptu Šťouchané brambory po amsterdamsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!