Vložil: | admin |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Středomořská rybí pánev :
250 g těstovin (špagety, široké dlouhé nudle, to co má každý rád)
| 200 g krevety (jiz oloupané)
| 2 stroužky česneku
| 2 ks menší cukety - zelená a žlutá
| 1/2 lžičky tymiánu
| bazalka a petrželka na ozdobení
| 500 g ryb (candát, losos, treska, pstruh - vše filety bez kostiček)
| 2 ks cibule
| 200 g rajčat - ty malé cherry
| 1/4 litru bílého vína
| 3 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Středomořská rybí pánev :
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím opereme, osušíme a nakrájíme na větší kusy ryby i krevety (ty ponecháme v celku), osolíme je a okořeníme citronovým pepřem (má v nabídce KOTANYI). Cibuli nakrájíme nadrobno, cukety nakrájíme na kostičky, rajčátka rozpůlíme a česnek utřeme. Zahřejeme na pánvi olej, na něm opečeme ryby a krevety, které vyndáme a necháme na teplém místě. Na zbytku oleje osmažíme cibuli, česnek a cukety - asi 5 min. podusíme. Potom přidáme bílé víno, těstoviny a rajčata, mírně prohřejeme. Směs osolíme, opepříme citronovým pepřem, ochutíme tymiánem (může být i čerstvý), navrch dáme ryby a krevety a necháme asi 3-5 min. táhnout. Dle chuti můžete posypat bazalkou a petrželkou - čerstvou.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Středomořská rybí pánev :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!