Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Středozemní kuřecí kapsy v alobalu:
4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
| brambory
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce italského koření, nebo můžete použít esenci
| 1 1/2 lžičky soli
| 3/4 lžičky čerstvě mletého pepře
| 1 krabička rozmrzlého mraženého špenátu (300 g, 10 oz)
| 1 hrnek tence nakrájené žluté cibule
| 1 hrnek přecezených v oleji balených na slunci sušených rajčat (sun dried tomatoes)
| 1/2 hrnky nakrájených černých oliv (Kalamata olives)
| 2 lžíce utřeného česneku
| 1/2 hrnku suchého bílého vína
| 2 lžíce usekané čerstvé bazalky
| 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
| 10 dkg ovčího sýra Istanbul
Postup přípravy receptu Středozemní kuřecí kapsy v alobalu:
Syrové brambory nakrájejte na plátky a rozložte do středu alobalu, tak aby se pak daly udělat balíčky. Co čtverec to jedna porce.
Špenát rozdělte na čtyři díly, rozprostřete na brambory.
Potřete kuřecí prsa olejem, okořeňte esencí, solí a pepřem. Položte prsa na špenát.
V misce smíchejte ostatní přísady krom sýra a navršte na porce kuřat. Navrch dejte rozdrobený či rozstrouhaný sýr.
Pčlivě zabalte jednotlivé porce aby pára neunikala.
Pečte na roštu nebo na plechu v troubě asi 12 minut, až se balíčky nafouknou. Potom sejměte z grilu, dejte na talíř, vrch nařízněte a ihned podávejte.
Fotky receptu Středozemní kuřecí kapsy v alobalu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!