Použité suroviny receptu Stříkané pečivo s čepicí:
300 g másla (Hery)
| 200 g moučkového cukru
| 125 g škrobové moučky
| 350 ml kokosového mléka
| špetka soli
| dřeň z 1/2 vanilkového lusku
| 500 g hladké mouky
| 100 g bílé čokolády
| strouhaný kokos
Postup přípravy receptu Stříkané pečivo s čepicí:
Troubu vyhřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Máslo s cukrem utřeme do pěny. Vmícháme škrobovou moučku a kokosové mléko, sůl, vanilkovou dřeň a nakonec po částech prosátou mouku.
Na cukrářský sácet nasadíme tvořítko s hvězdicovým otvorem a sáček okamžitě naplníme těstem. V dostatečných odstupech stříkáme na plech přibližně 8 cm dlouhé proužky. Pečeme na prostřední příčce trouby zhruba 10 minut dozlatova.
V horké vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Vychladlé pečivo na bocích namáčíme v rozpuštěné čokoládě, okamžitě posypeme strouhaným kokosem a necháme zaschnout.
Fotky receptu Stříkané pečivo s čepicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!