Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Štrůdl mojí maminky

fotka Štrůdl mojí maminky
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 9

Použité suroviny receptu Štrůdl mojí maminky:

na ozdobu:  | 2 lžíce cukr moučka  | na potření:  | 100 g hera  |  1 ks vejce  | nádivka:  | 8 lžic cukr krupice  | 1 lžička skořice  | 8 ks stejně velké jablko  | podle potřeby: strouhanka  | těsto:  | 2 lžíce ocet  | 1/2 kg hladká mouka  | 21/2 dl voda  |  1 dl olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu Štrůdl mojí maminky:


Mouku si prosejeme na pomoučený vál. Vodu s octem a olejem přivedeme k varu. Tento obsah pomalu vléváme do mouky a zapracujeme nejprve nožem a pak rukama ve vláčné těsto, které musí zůstat pořád teplé, jinak nejde vyválet a ztvrdne. Proto těsto dáme na pomoučené prkénko pod misku a do kastrůlku dáme vařící vodu, kterou dáme na misku a takto uložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout.

Mezitím si oloupeme asi 8 jablek, přibližně stejně velkých a dáme je stranou. Do hrníčku si dáme (podle chuti jablek) přibližně 8 lžic cukru a skořici, a vše smícháme.

Po půlhodině si odkrojíme půlku těsta, vyválíme tenký plát, na který dáme hrst strouhanky (pak těsto tolik nevlhne), nastrouháme nahrubo omytá 4 jablka, posypeme 3 - 4 lžícemi cukru se skořicí a zabalíme. Ovšem každý přehnutý okraj pomažeme rozpuštěnou herou, aby těsto na závin lépe drželo.

Stejný postup opakujeme i s druhou půlkou těsta na štrůdl.

Obě šišky dáme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem.

Štrůdl mojí maminky pečeme přibližně při 180 °C do zlatavé barvy.

Po pečení potřeme opět herou obě šišky a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Necháme vychladnout a podáváme. Někdo si ke štrůdlu dává ještě šlehačku.





Fotky receptu Štrůdl mojí maminky:

Štrůdl mojí maminky
Štrůdl mojí maminky
Štrůdl mojí maminky
Štrůdl mojí maminky
Fotky vložil: Natural,hanina51 
Hodnocení receptu Štrůdl mojí maminky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !