Postup přípravy receptu Štrůdl s červeným zelím:
Mražené zelí necháme roztát. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme cukr. Necháme trochu zkaramelizovat, přidáme na kostky nakrájené jablko a cibuli. Přidáme červené zelí, zalijeme šlehačkou a necháme chvilku povařit. Odstavíme a necháme zchladnout. Do vychladlé směsi vmícháme žloutek, na hrubo nasekané ořechy a nasekanou zelenou petržel. Dochutíme. Tuto směs rozetřeme na připravené listové těsto. Smotáme a položíme na pečícím papírem vyložený plech. Potřeme buď bílkem, nebo máslem.
Pečeme v rozehřáté troubě na 190°C asi 25 - 30 minut.
Smetanu rozmícháme s brusinkami a podáváme k hotovému štrůdlu.
Tip: místo listového těsta můžete použít jakékoliv těsto na štrůdl. Místo mraženého červeného zelí můžete použít čerstvé červené zelí, které očistíte, nastrouháte a povaříte asi v 125 ml červeného vína.
Když peču listové těsto, dávám do trouby, úplně dolů, do ohnivzdorné misky trochu studené vody.
Štrůdl se může také podávat k hovězímu masu nebo ke zvěřině.
Fotky receptu Štrůdl s červeným zelím:
Fotky vložil: Natural,Helenuska,MichelePrg,johny