Postup přípravy receptu Studená sekaná pečeně:
Dvě vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme a podélně rozkrojíme, Housky nakrájíme na kostky a namočíme v mléce. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem.
Do mletého masa vmícháme rozmočenou a vyždímanou housku. Přidáme syrová vejce, cibuli, česnek a koření. Řádně promícháme s moukou, strouhankou a škrobovou moučkou.
Masovou směs rozetřeme na tukem pomazaný alobal. Poklademe podélně párky a do střední řady vložíme uvařená, rozpůlené vejce.
Alobal zabalíme a řádně uzavřeme, aby šťáva nevytékala. Pečeme ve 180 stupňů horké troubě. Vychladlé krájíme na plátky.
Pečeni podáváme ozdobenou syrovou zeleninou, kyselou okurkou, či nakládanými cibulkami. Jako přílohu volíme pečivo.