Použité suroviny receptu Studená třešňová polévka:
300 g vypeckovaných třešní
| 40 g cukru
| 2 lžíce rozinek
| 600 ml mléka
| 1 balíček van. cukru
| 1 špetička soli
| 20 g solamylu
| 1 žloutek
| několik mandlí
| 1 špetka skořice
Postup přípravy receptu Studená třešňová polévka:
Třešně posypeme cukrem a smícháme s propláchnutými a spařenými rozinkami. Větší část mléka přivedeme k varu. Ve zbytku studeného mléka rozmícháme solamyl, vanilkový cukr, žloutek a špetku soli, vlijeme do vařícího mléka a povaříme asi 3 min. Krém necháme prochladnout, pak nalijeme na třešně s rozinkami a vychladíme. Před podáváním posypeme porce polévky spařenými a na nudličky nakrájenými mandlemi a poprášíme skořicí.
Fotky receptu Studená třešňová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!