Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Šumavská kyselá houbovka:
300 g čerstvých hub nebo 30 g sušených
| 40 g sádla
| 40 g hladké mouky
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 cibule
| 1/2 l kyselé smetany
| dle chuti: citronová šťáva
| 1/2 kostky masoxu
| dle chuti: ocet
Postup přípravy receptu Šumavská kyselá houbovka:
Ve 3/4 l vody s masoxem nebo vývarem uvaříme na plátky nakrájené houby.
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Touto jíškou zahustíme omáčku, přidáme smetanu ve které jsme rozkvedlali citronovou šťávu nebo ocet, sůl, pepř.
Fotky receptu Šumavská kyselá houbovka:
Fotky vložil: Vikitorie,hanina51,alenab