250 g brambor
| 100 ml mléka
| 20 g strouhanky
| 1 lžíce škvarků
| 20 g sádla na vymazání
| trochu soli, majoránky, zázvoru a česneku
Postup přípravy receptu Šumavský zavinutý koláč:
Brambory oškrabeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Vodu z nastrouhaných brambor slijeme, přidáme mléko a ze slité vody usazený škrob. Potom přidáme strouhanku, sůl, utřený a česnek a koření podle zvyklosti a chuti. Vmícháme škvarky a těsto nalijeme do tukem vymazaného kastrolu nebo pekáčku a pečeme asi 20 minut v troubě dorůžova. Horkou placku stočíme jako závin a nakrájíme ji na dílky. Šumavský zavinutý koláč podáváme teplý i studenoýs různou zeleninovou přílohou nebo salátem.
Fotky receptu Šumavský zavinutý koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!