400 g libové šunky
| 1 šálek hovězího vývaru
| 20 g másla a hladké mouky
| 5 maličkých cibulek
| 8 lžic bílého vína
| 1/4 l šlehačky
| 2 lžíce octa
| 4 kuličky jalovce
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Šunka po provensálsku:
Cibuli jemně pokrájíme a vložíme do kastrolku s vodou, kam přidáme rozdrcený jalovec, pepř, ocet a sůl. Vaříme až se voda odpaří. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a dohladka povaříme. Do omáčky pak přidáme víno a připravenou cibulovou směs. Dobře povaříme, pak procedíme a vmícháme šlehačku. Šunku urovnáme do zapékací misky a přelijeme připravenou omáčkou. V horké troubě zapékáme asi čtvrt hodiny.
Fotky receptu Šunka po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!