Použité suroviny receptu Šunková terina s parmskou šunkou:
150 g másla
| 200 g parmské šunky
| 1/4 červené papriky
| snítka rozmarýnu
| sůl
| 2 lžíce javor. sirupu
| 1 bal. želetiny v prášku
| 400 g dušené šunky
| 3 lžíce vinného octa
| 170 ml šlehačky
Postup přípravy receptu Šunková terina s parmskou šunkou:
Šunku /dušenou/ rozmixujeme. Cibule oloupeme a také umeleme. Máslo vyšleháme do pěny. Vmícháme do něj postupně umletou šunku, cibuli, smetanu, obě papriky a podle chuti sůl.
Skleněnou nádobu vymažeme olejem. Rovnoměrně do formy rozetřeme třetinu šunkové pěny a poklademe ji parmskou šunkou. Takto postupujeme se všemi díly šunkové pěny. Poslední vrstvu musí tvořit parmská šunka. Nádobu s pěnou dáme do chladu ztuhnout.
Opatrně ji vyklopíme z formy tak, aby šunka zůstala horní vstvou a uložíme do chladu. Želatinu si připravíme podle návodu na obalu a ochutíme ji octem, javorovým sirupem nebo medem. Z větviček rozmarýnu obereme lístečky a vmícháme je do želatiny. Želatinu necháme vychladnout. Vlažnou želatinou ozdobíme terinu na parmské šunce. Pokud chceme, můžeme do želatiny pro efekt vmíchat na drobné kostičky nakrájenou papriku. Šunkovou terinu necháme opět ztuhnout.
Fotky receptu Šunková terina s parmskou šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!