Použité suroviny receptu Sušenková zmrzlina s moka omáčkou:
500 ml kvalitní vanilkové zmrzliny
| 14 sušenek, nejlépe italských biscotti s mandlemi
| NA OMÁČKU
| 100 g kvalitní hořké čokolády
| 2 lžíce brandy
| 200 ml čerstvě uvařené silné instantní kávy
Postup přípravy receptu Sušenková zmrzlina s moka omáčkou:
1. Zmrzlinu vyjměte z mrazáku a nechte ji asi pět minut povolit, pak ji přemístěte do mísy. Mezitím dejte do silného mikrotenového sáčku šest sušenek a lehce je podrťte válečkem. Zmrzlinu smíchejte s drtí a vraťte do mrazáku.
2. Čokoládu nalámejte do rendlíku nebo misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přidejte brandy a pomalu rozehřejte, aby se hmota rozpustila, nebo ji půl minuty ,mikrovlňte‘ na vysoký výkon. Zamíchejte a přilijte horkou kávu. Vymíchejte do hladka.
3. Zmrzlinu rozdělte do šálků či misek a přelijte moka omáčkou. Ihned podávejte se zbylými sušenkami.
Fotky receptu Sušenková zmrzlina s moka omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!