Použité suroviny receptu Švábská jablková bublanina:
600 g jablek
| lžíce citronové štávy
| 5 vajec
| 220 g cukru
| 125 g másla
| 250 g polohrubé mouky
| půl balíčku prášku do pečiva
| sůl
| tuk na vymazání
| 5 lžic merunkové marmelády
Postup přípravy receptu Švábská jablková bublanina:
Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Do klenby jablek uděláme podélné zářezy a hned pokapeme citronovou štávou. Vejce a cukr ušleháme, přidáme máslo, mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Rozevírací formu vymažeme tukem, naplníme těstem a navrch naskládáme půlky jablek. Pečeme v troubě asi 50 min. při 200 C. Poté bublaninu potřeme merunkovou marmeládou.
Fotky receptu Švábská jablková bublanina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!