500 g hladké mouky
| 1 kostka droždí
| 250 ml mléka
| 1 lžička soli
| 500 g bílé i červené cibule
| 150 g uzeného masa
| 80 g másla
| 2 kelímky zakysané smetany
| 200 g sýra goudy
| pepř
| 2 vejce
Postup přípravy receptu Švábský cibulový koláč:
Droždí necháme vzejít s trochou mléka. S moukou, solí a zbylým mlékem zpracujeme na těsto. Přikryjeme a necháme asi hodinu kynout.
Cibuli pokrájíme na kousky. Stejně tak uzené maso.
Cibuli a maso pak osmahneme na másle, asi 8 min.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Těsto rozválíme, pokladame masem a cibulí, hodně opepříme.
Smetanu smícháme se sýrem a vejci.
Vlijeme na těsto. Pečeme asi 40-50 minut - až budou okraje zlatavé a náplň zpevní.
Fotky receptu Švábský cibulový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!