Postup přípravy receptu Svatební dort - panenka:
Do mísy dáme větší část moučkového cukru, přidáme vaječné žloutky a horkou vodu. Pomocí elektrického šlehače šleháme, až hmota získá bílou barvu a zhoustne. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něho zašleháme zbývající sníh. Do připravené žloutkové hmoty vmícháme část ušlehaného sněhu a zbylý sníh už jen lehce vmícháme. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Bábovkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do připravené formy a shrneme směrem od středu ke krajům. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st.C asi 35 minut. Připravíme si máslový krém, na který budeme potřebovat 3 dcl mléka, sáček pudingového prášku s vanilkovou příchutí, 150 g cukr moučka, 300 g másla a 2 lžíce rumu. Pudingový prášek rozmícháme v části studeného mléka, vlijeme do zbývajícího horkého mléka a za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 2 minuty. Krém sejmeme z plotýnky a za stálého míchání vychladíme. Šleháme jej ve šlehači s částí cukru a postupně přidáváme změklé máslo a zbývající cukr a nakonec zašleháme rum. Piškot po upečení vyklopíme a po vychladnutí příčně rozkrojíme na 3 díly. Jednotlivé díly nejdříve potřeme pikantní marmeládou a pak máslovým krémem. Střed bábovky také naplníme krémem. Povrch bábovky potřeme krémem, aby piškot neprosvítal. Pak do středu bábovky zapíchneme panenku, které jsme spodní část těla obalili potravinovou fólii. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na povrch dortu krém podle své fantazie. Krémem ozdobíme i vrchní část těla panenky, aby vznikl dojem šatů. Já jsem panence vrchní díl šatů ušila.