Vložil: | Tmkova |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Švestková povidla přírodní bez konzervantů:
švestky, Nejlepší jsou švestky se scvrklými konci - podzimní odrůda.
| případně dle potřeby (zralosti švestek) trošku cukru, ale nemusí být.
Postup přípravy receptu Švestková povidla přírodní bez konzervantů:
Vypeckované švestky dáme vařit do většího hrnce, nejlépe s teflonovým povrchem. Podlejeme troškou vody - max . 0,5 dcl a vaříme na prudším ohni, mícháme. Až švestky pustí vodu, stáhneme na malý oheň a za chvilkového míchání u teflonového povrchu a za stálého míchání u ostatních povrchů vaříme několik hodin. Švestky by měly při vaření jemně probublávat, ne prskat. Po několika hodinách (dle velikosti hrnce 3-5) by se měla voda odpařit. V této době by měly povidla začít tmavnout a jakoby se připalovat. V této době mícháme. Je to již konečná fáze vaření. Vaříme povidla tak dlouho, až jsou hodně tmavé barvy, lesklé a začnou držet při sobě. Konzistence by měla být taková, že by měli po nabrání a převrácení vařečky držet. čím lépe budou odpařená tím déle vydrží. Ještě horká švestková povidla dáváme pouze do čistých vyvařených sklenic. Kdo nemá důvěru, může ještě švestková povidla zavařit.
Fotky receptu Švestková povidla přírodní bez konzervantů:
Fotky vložil: tvackova1,kozaroza,Nandiči