Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Švestkové řezy:
4 ks vejce
| 120 g změklého tuku
| 150 g cukr krupice
| 1 ks vanilkový cukr
| 200 ml mléka
| 250 g hladké mouky
| půl balíčku kypřícího prášku do pečiva
| tuk a hrubou mouku na plech
| 100 g meruňkového džemu
| na ozdobu šlehačka ve spreji
Postup přípravy receptu Švestkové řezy:
Oddělíme žloutky od bílků. Tuk utřeme do pěny s oběma cukry a žloutky. Střídavě přidáváme po lžících mléko a 200 g prosáté mouky. Zbytek mouky smícháme s kypř.práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do utřeného tukového základu. Nakonec postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a těsto opatrně promícháme. Plech důkladně vymažeme tukem a vypeme ho moukou. Vlijeme na něj připravené těsto a rovnoměrně ho rozetřeme. Vložíme do vyhřáté trouby na 160 stupňů a pečeme 20-30 minut. Švestky rozpůlíme, vyjmeme z nich pecky a ozdobíme podélnými řezy. Upečený plát nakrájíme na čtverce, podélně rozpůlíme, potřeme džemem a obě půlky slepíme k sobě. Nakonec dozdobíme šlehačkou a švestkami.
Fotky receptu Švestkové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!