Postup přípravy receptu Švestkový dezert :
Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Citronovou trávu omyjeme, otrháme vnější tvrdé listy, zbytek rozdělíme na kousky. Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Bílé víno a 200 ml vody vlijeme do hrnce, přidáme citronovou kůru, cukr, citronovou trávu, zázvor a anýz a přivedeme k varu. Za občasného zamíchání vaříme asi 25 minut, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Přidáme švestky a asi 3 minuty dusíme. Děrovanou lžící je vybereme a dáme do mísy. Základ přecedíme a bez citronové trávy, zázvoru a anýzu nalijeme na švestky. Mísu uložíme na 2 hodiny do chladničky a necháme táhnout. Pistácie pražíme bez tuku na pánvi, dokud nezačnou vonět. Zmrzlinu nakrájíme na plátky a spolu se švestkami a pistáciemi rozděíme do misek. Můžeme ozdobit proužky zázvoru a anýzem.