1 kg vypeckované švestky
| 100 ml jablečný ocet
| 60 g cukr
| 2 stroužky česnek
| 1 lžíce skořice
| 1/2 lžíce perníkové koření
| špetka cayenský pepř
Postup přípravy receptu Švestkový kečup:
Švestky nakrájíme na kousky a zalijeme 200 ml vody s octem. Přidáme cukr, koření a rozmačkaný česnek. Přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou asi 20 minut, až se švestky rozvaří. Směs rozmixujeme, propasírujeme přes sítko a propasírovanou směs vrátíme na oheň. Přivedeme opět k varu a ještě horké plníme do skleniček se šroubovacím víčkem. Ty uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uzavřené vydrží několik týdnů.
Fotky receptu Švestkový kečup:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!