Postup přípravy receptu Světlý pivní chléb s kmínem pečený v troubě:
Vezmeme vodu, ohřejeme ji a dáme do ní rozpustit med. Mezitím si v míse smícháme hladkou mouku, hrubou mouku, sůl, kmín a sušené droždí. Přilijeme tam vodu s rozpuštěným medem a pomalu přiléváme pivo. Vše řádně uhněteme (až se těsto nebude lepit) buď ručně nebo použijeme robota. Pak dáme na 40 minut vykynout - pokud topí, dávám na topení, jinak do trouby na cca 50°C. Těsto zdvojnásobí své množství. Poté opět prohněteme, dáme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a opět necháme kynout cca 20 minut. Pak již dáme do trouby vyhřáté na 250°C a stáhneme troubu na cca 220°C, pečeme přibližně 55 minut a během pečení potíráme teplou vodou. Poprvé asi po 20ti minutách, pak zhruba každých 10 minut. Můžeme zkoušet špejlí, zda je hotov. Dobrou chuť.