5 vajec
| 5 lžic moučkového cukru
| 5 lžic polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| jahodová marmeláda
| jahody
| 1 jahodový pudink
| 500 ml mléka
| 3 lžíce cukru
| 100 g másla
| 10 g mleté želatiny
| 250 ml zakysané smetany
| 2 bílé jogurty
| 2 vanilkové cukry
| 10 g mleté želatiny
| čokoláda
Postup přípravy receptu Svěží jahodové řezy:
Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem a tuhý sníh z bílků. Těsto přendáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Vychladlé těsto potřeme marmeládou a hustě obložíme ovocem. Z mléka, cukru a prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme máslo a připravenou želatinu. Ještě teplý krém vylijeme na jahody. Smetanu a jogurty smícháme s vanilkou a připravenou želatinou. Vylijeme na koláč a dáme do chladu ztuhnout. Ozdobíme jahodami nebo čokoládou.
Fotky receptu Svěží jahodové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!