Postup přípravy receptu Svěží pudinkový koláč:
Nejdřív si uvaříme hustý pudink podle návodu uvedeném na sáčku. Pudink necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme těsto. Bílky vyšleháme s krystalem na tuhý sníh, postupně do něj přidáváme žloutky, olej, vodu a mouku promísenou s práškem do pečiva.
Plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Vylijeme na něj 2/3 těsta. Do zbylé třetiny těsta vmícháme kakao a lijeme na světlé těsto podle fantazie. Nakonec lžící poklademe do těsta vychladlý pudink a dáme péct do vyhřáté trouby na 150 °C.
Ještě na horké, upečené těsto nalijeme zakysanou smetanu, kterou jsme si vymíchali s moučkovým a vanilkovým cukrem. Pudinkový koláč necháme vychladnout a poté krájíme na kostky.