Postup přípravy receptu Švýcarské briošky:
Do misky dáme kvasnice a lžičku cukru. Mícháme vařečkou, až se kvasnice rozpustí. Pak přidáme 1/8 l vlahého mléka a 10 dkg mouky a zpracujeme vše v kvásek. Kvásek na povrchu posypeme moukou a dáme kynout.
Na vál dáme zbylou mouku, ke které přidáme trochu soli a zbytek cukru. V jejím středu uděláme důlek, do něhož dáme vykynutý kvásek. Zbylým mlékem, v kterém jsme rozkvedlali žloutky, postupně promícháme vše v těsto a nakonec přidáme řídké, vlahé máslo. Těsto dobře propracujeme a necháme zkynout.
Z vykynutého těsta uděláme šišku a rozdělíme ji na stejnoměrné dílky, asi 3 dkg těžké. Každý jednotlivý dílek znovu trochu propracujeme a uděláme z něho malý bochánek. Bochánky položíme na tukem pomazaný plech, potřeme je žloutkem a necháme je trochu zkynout. Vykynuté znovu potřeme žloutkem. Když žloutek poněkud zaschl, uděláme na horní ploše ostrým nožem, lépe však žiletkou, křížem mírný, asi 1 mm hluboký zářez. Takto upravené bochánky pečeme ve středně teplé troubě asi 10 až 15 minut. Jsou výborné plněné salátem s majonézou, sýrem apod.