Použité suroviny receptu Sýrové sušenky s celerem:
2 lžičky drceného kmínu
| 50 g taveného sýra
| 100 g hrubé mouky
| sůl
| 130 g vařených brambor ve slupce
| 100 g celeru
| 1 lžička sladké papriky
| 100 g eidamu
| 100 g másla
| 1 vejce
| mléko
Postup přípravy receptu Sýrové sušenky s celerem:
Předem uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Také oloupaný celer nastrouháme na jemném struhadle.
Na vál prosejeme mouku, přidáme brambory, celer, sůl, koření a jemně nastrouhaný tvrdý i tavený sýr. Přidáme i změklé máslo. Kulatým nožem zapracujeme vejce a rukama zpracujeme hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm tenký plát a tvořítkem nebo rádýlkem vykrajujeme libovolné tvary.
Sýrové sušenky s celerem přeneseme na vymazaný plech a potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka. Sušenky upečeme na 180°C.
Sýrové sušenky s celerem podáváme jako výbornou chuťovku při slavnostních příležitostech, dobře chutnají k vínu.
Fotky receptu Sýrové sušenky s celerem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!