Použité suroviny receptu Sýrový nákyp s kuřecím masem a hráškem:
40 g celozrnné špaldové mouky
| 40 g hladké mouky
| 80 g másla
| 3 žloutky
| ½ l mléka
| 700 g pečeného kuřecího masa
| 100 g strouhaného sýra
| 100 g hrášku
| 3 bílky
| strouhaný muškátový oříšek
| zelená petrželka
| sůl
| máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy receptu Sýrový nákyp s kuřecím masem a hráškem:
Z másla a obou mouk připravíme jíšku, zředíme ji studeným mlékem a dohladka povaříme. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem, přidáme žloutky a nastrouhaný sýr, jemně pokrájené kuřecí maso a okapaný sterilovaný hrášek. Nakonec zlehka vmícháme dobře ušlehaný sníh. Nákypovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem. Pečeme ve středně teplé troubě asi 40 minut. Porce na talířích sypeme jemně posekanou zelenou petrželkou.
Fotky receptu Sýrový nákyp s kuřecím masem a hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!