Použité suroviny receptu Sýrový nákyp s rýží a šunkou:
250 g rýže
| 100 g čedaru
| 100 g tučného tvrdého sýra
| 200 g šunky
| sůl
| mletý pepř nebo paprika
| na vymazání tuk
Postup přípravy receptu Sýrový nákyp s rýží a šunkou:
Přebranou, propláchnutou a třikrát spařenou rýži vsypte do většího množství vařící osolené vody a uvařte doměkka za občasného zamíchání. Měkkou rýži oceďte a po okapání promíchejte s jemně nastrouhaným čedarem, kořením a střídavě s tenkými plátky tučného sýra a šunky vložte do vymaštěné nákypové formy. Pečte ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Upečený nákyp nechejte asi 10 minut stát ve formě, aby mírně prochladl, potom nakrájejte na porce a přeložte na talířky. Podávejte s nahřátým kečupem.
Fotky receptu Sýrový nákyp s rýží a šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!