Použité suroviny receptu Telecí játra na milánský způsob:
2,5 l vody
| 1 lžíce soli
| 200 g makaronů
| 50 g másla
| 50 g strouhaného parmazánu
| 4 plátky telecích jater po 150 g
| 1 šálek mléka
| špetka bílého pepře
| špetka sušené majoránky
| 2 lžíce hladké mouky
| 3 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Telecí játra na milánský způsob:
Osolenou vodu přivedeme k varu a vložíme do ní makarony, které vaříme asi 20 minut. Uvařené necháme na sítu odkapat. Rozpustíme máslo. Ještě horké makarony smícháme s máslem a sýrem: držíme v teple na předehřáté míse. Plátky jater omyjeme ve studené vodě, odblaníme a vyřežeme tvrdé šlachy. Očištěná játra z obou stran namočíme do mléka a necháme odkapat. Zbylou sůl, pepř a drcenou majoránku smícháme s moukou a plátky jater ve směsi obalíme. Přebytečnou mouku setřepeme a plátky necháme trochu oschnout. Na pánvi rozhřejeme olej a plátky jater v něm opékáme z každé strany asi 3 minuty. Hotová játra naskládáme na makarony.
Fotky receptu Telecí játra na milánský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!