700 g telecích jater
| 500 g cibule
| 4 lilky
| 700 ml zakysané smetany
| olivový olej
| kůra z 1 citronu
| koření (provensálské)
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Telecí játra s lilky:
Na olivovém oleji podusíme doměkka lilky nakrájené na kostky, trvá to asi 45 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme. Necháme odkapat a odložíme stranou. Na pánvi osmažíme na oleji na kolečka nakrájenou cibuli. Udržujeme teplou. V jiné pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme játra nakrájená na kostky. Do pánve s cibulí přidáme citronovou kůru a zakysanou smetanu, přivedeme k varu. Přidáme játra. Podáváme s lilky přelité omáčkou.
Fotky receptu Telecí játra s lilky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!