Použité suroviny receptu Teplý čokoládovo-mandlový dortík:
200 g čokolády
| lžička cukru
| lžička hladké mouky
| 1 vejce
| 40 g drcených mandlí
| tuk i mouka na vysypání formiček
Postup přípravy receptu Teplý čokoládovo-mandlový dortík:
Postup:
Dáme rozpustit čokoládu ve vodní lázni. Rozšleháme vejce s cukrem (ručně), přidáme mouku a mandle. Tuto mandlovou hmotu přidáme do čokolády a necháme nad parou asi 7 - 10 minut. Hmotou naplníme tukem vymazané a moukou vysypané formičky (o průměru asi 10 cm) a dáme péct do trouby na 170 °C asi na 7 minut. Dopékáme na 160 °C 6 minut. Pokud podáváme okamžitě, pečeme na 160 °C 14 minut.
Fotky receptu Teplý čokoládovo-mandlový dortík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!