Použité suroviny receptu Těstovinové mušličky s krevetami:
2 jarní cibule
| 1 zralé rajče
| 1/2 chemicky neošetřeného citronu
| 300 g těstovinových mušliček
| sůl
| 4 lžíce oleje
| 100 ml silného rybího nebo drůbežího vývaru
| 200 g smetany ke šlehání
| 200 g loupaných vařených krevet
| čerstvě mletý pepř, kajenský pepř
Postup přípravy receptu Těstovinové mušličky s krevetami:
Jarní cibule očistěte a omyjte. Bílou a zelenou část odděleně nakrájejte na jemná kolečka. Rajče spařte vroucí vodou, sloupněte a nakrájejte na kostičky. Ostrouhejte trochu citrónové kůry a z plodu vylisujte šťávu. Těstoviny vařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Na omáčku mezitím rozehřejte olej. Přidejte bílou část cibule a za stálého míchání ji pouze zpěňte. Přimíchejte citrónovou šťávu a kůru a polovinu vývaru. Za stálého míchání odpařujte, až omáčka zhoustne. Přitom postupně přilévejte zbývající vývar se smetanou.
Fotky receptu Těstovinové mušličky s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!