250 g těstovin
| 1 cuketa
| 2 vejce
| 500 g rajčat
| 150 g tvrdého sýra
| 1 svazek cibule
| 1 lžička bazalky
| špetka soli a pepře
| 75 g žampiónů
| 250 ml smetany
| 250 g měkkého salámu
| 150 g jogurtu
| 1 svazek petrželky
Postup přípravy receptu Těstovinový nákyp :
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Salám oloupeme a nakrájíme na podlouhlé proužky. Cuketu omyjeme, oloupeme a nakrájíme rovněž na proužky. Rajčata rozkrájíme na kostičky. Houby nakrájíme na plátky. Cibuli na kolečka a petrželku nasekáme najemno. Smetanu rozmícháme s jogurtem a vejci, přidáme petrželku a bazalku a pikantně ochutíme solí a pepřem. Vmícháme 2/3 strouhaného sýra. Vařené těstoviny prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Těstoviny, zeleninu a salám postupně vrstvíme do velké zapékací mísy a zalijeme jogurtem s vejci a smetanou. Povrch posypeme zbylým sýrem. Pečeme dokud se sýr neroztaví a nezezlátne.
Fotky receptu Těstovinový nákyp :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!