Použité suroviny receptu Těstovinový salát s krůtím masem:
300 g krůtí prsa nakrájená na tenké proužky
| 250 g těstoviny farfalle (mašličky)
| 4 ks rajčata oloupaná a nakrájená na plátky
| 3 lžíce olivového oleje
| 3 lžíce majonézy
| 4 lžíce šlehačky
| 3 lžíce kečupu
| 2 lžíce portského vína
| ½ lžičky cukru
| pepř, sůl
| hrášek
Postup přípravy receptu Těstovinový salát s krůtím masem:
Těstoviny uvaříme s trochou oleje a se solí. Pak těstoviny scedíme a necháme zchladit. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme krůtí maso a 5 minut restujeme ze všech stran. Poté necháme vychladnout. Maso přidáme do mísy k těstovinám společně s rajčaty a hráškem a vše dobře promícháme.
Dresink:
Majonézu, jogurt, šlehačku, kečup, portské a cukr smícháme dohromady. Podle chuti dochutíme solí a pepřem. Tímto dresinkem zalijeme těstoviny a opět promícháme. Ihned podáváme.