Vložil: | popocatepe |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Thajské kari s krevetami:
1 čerstvý zázvor
| 5 stroužků česneku
| 1 cibule
| 1 lžíce oleje
| 1 lžíce červené pasty kari
| 12 sterilovaných klásků kukuřice
| 4 jarní cibulky
| 3 lžíce rybí omáčky
| 1 lžička hnědého cukru
| 300 g syrových krevet
| 125 ml zeleninového vývaru
| 1 lžička citronové šťávy
| 1 svazek thajské bazalky
Postup přípravy receptu Thajské kari s krevetami:
Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Česnek a cibuli rovněž oloupeme a nasekáme najemno. Kukuřičné klásky necháme okapat. Olej rozpálíme a osmažíme na něm zázvor, cibuli a česnek. Vmícháme kukuřičné klásky a dusíme. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme k zelenině a 2 minuty za stálého míchání dusíme. Ochutíme solí a pepřem. Pastu kari rozšleháme s rybí omáčkou a cukrem v zeleninovém vývaru a přilejeme do pánve. Vše dusíme asi 5 minut, dokud se směs nespojí. Občas mícháme. Krevety mezitím oloupeme a zbavíme střívek, opláchneme a necháme okapat. Přidáme do omáčky a na mírném ohni 5 minut povaříme. Hotové kari ochutíme citronovou šťávou. Opláchneme a osušíme bazalku a vmícháme ji do kari a podáváme.
Fotky receptu Thajské kari s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!