Postup přípravy receptu Tiramisu s ovocem :
Žloutky s medem šleháme nad vodní párou, abychom zajistili dostatečné tepelné zpracování. Potom za stálého šlehání směs odstavíme z páry a šleháme dále až do zchladnutí. Po částech do ní přidáváme mascarpone. Směs potom ještě krátce prošleháme a přendáme do cukrářského sáčku, kterým se lépe plní do sklenic.
Sezónní ovoce (maliny, ostružiny, borůvky, jahody...) si předem omyjeme, nakrájíme a po vrstvách jím plníme připravené sklenice. Nejprve dáme na dno trochu krému, potom piškoty namočené v kávě, pak ovoce a opět krém. Takto pokračujeme až do naplnění sklenice.
TIP:
Do kávy, v níž budete namáčet piškoty, můžete přidat také polévkovou lžíci rumu, nebo Baileys. Pro změnu můžete piškoty také namáčet v kakau nebo ovocné šťávě. Mascarpone lze nahradit obyčejným žervé.