300 g Sýr Žervé bez příchuti nebo Lučina
| 2 balení dětských piškotů
| 500 ml smetany ke šlehání
| 1 vanilkový cukr
| 1 ztužovač šlehačky
| 100 ml rumu
| 200 ml silné rozpustné černé kávy
| holandské kakao na posypání
Postup přípravy receptu Tiramisu s žervé:
Žervé smícháme s vanilkovým cukrem. Ušleháme smetanu se ztužovačem a smícháme ji se Žervé. Dortovou formu vyložíme alobalem. Kávu smícháme s rumem a do směsi namáčíme piškoty, kterými vyložíme dno formy. Přikryjeme ji vrstvou krému a na ni vkládáme další namočené piškoty. Tak pokračujeme, dokud ám stačí krém. Poslední vrstva má být vrstva krému. Hotové tiramisu dáme na 4 a více hodin do ledničky. Před podáváním posypeme holandským kakaem.