Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 125 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Tmavé housky:
200 g celozrnné pšeničné mouky
| 100 g hladké pšeničné mouky
| 50 g celozrnné žitné mouky
| 250 ml vody
| 3 lžíce oleje
| 2 lžičky soli
| 1 lžička cukru
| 1 vrchovatá lžička instantního droždí
| 2 lžičky kmínu do těsta a na posypání
| 1 vejce na potření
Postup přípravy receptu Tmavé housky:
Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky. Necháme 20 minut kynout, potřeme vajíčkem a posypeme kmínem. Pečeme v klasické troubě při 180 stupních asi 20 minut (podle trouby).
Těsto můžete samozřejmě vypracovat i ručně. Posypat se mohou podle chuti-sezam, kmín, různé semínka. Vydrží dlouho měkké a jsou moc dobré.
Fotky receptu Tmavé housky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!