30 dkg jablek
| 15 dkg krupicového cukru
| 15 dkg hrubé mouky
| 100 ml olivového oleje
| 10 dkg vlašských ořechů
| 3 vejce
| sáček vanilkového cukru
| prášek do pečiva
| 2 lžíce kakaa
| z jednoho citrónu kůra
| 400 ml zakysané smetany
| 10 dkg čokolády na vaření
| tuk na vymazání
| hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu Tmavý jablkový koláč:
Ve velké míse metlou ušleháme vejce. Přidáme oba cukry, kakao, nasekané vlašské ořechy, nastrouhanou citrónovou kůru a vše ušleháme do pěny. Potom přidáme hrubou mouku s kypřícím práškem. Vsypeme oloupaná, jádřinců zbavená a nastrouhaná jablka a vařečkou vše důkladně utřeme dohromady. Remosku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a špachtlí je rozetřeme do roviny. Pečeme asi 30 minut, vypneme remosku, necháme koláč vychladnout a vyklopíme. Nakonec tmavý jablkový koláč potřeme vrstvou zakysané smetany a ozdobíme cákanci rozpuštěné čokolády.
Fotky receptu Tmavý jablkový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!