Použité suroviny receptu Tournedos z hovězí svíčkové:
800 g hovězí svíčkové
| 1 sáček marináda pepř a hořčice
| olivový olej
| 8 plátků anglické slaniny
| 150 g Hellmann's majonéza
| 100 g sekaných rajčat
| 70 g jarní cibulky
| 30 g kapary
| 4 ks rajčat
| 2 paličky česneku
| 8 plátků chleba
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Tournedos z hovězí svíčkové:
Hovězí svíčkovou nakrájíme na stejnoměrné řezy a obalíme plátky slaniny. Balíčky spíchneme párátkem nebo svážeme kuchyňskou nití. Pak je naložíme na 30 minut do marinády pepř a hořčice. Namarinované maso opečeme z obou stran na grilu. Česnekovou paličku rozkrojíme na šířku a po rozkrojené straně potřeme olivovým olejem a ogrilujeme. Rajčata a plátky chleba pokapeme olivovým olejem a grilujeme dozlatova. Topinky potíráme ogrilovanou česnekovou paličkou.
Tournedos z hovězí svíčkové podáváme doplněný majonézovou omáčkou, kterou jsme připravili z Hellmann's Majonézy, sekaných rajčat, jemně sekané jarní cibulky a kapar. Omáčku dle potřeby ochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Tournedos z hovězí svíčkové:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!