Postup přípravy receptu Třené řezy s jablky a tvarohem:
Vyšší plech vymažeme tukem, vysypeme mletými ořechy nebo strouhankou či kokosem - jak kdo má rád. Dno plechu poklademe plátky jablek, na ně nalejeme třené těsto - tuk třeme s cukrem, postupně přidáváme žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kterou postupně zamícháváme do krémového základu, přidáváme tolik mléka, aby vzniklo středně husté těsto a vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do lehkého zhnědnutí těsta. Po vychladnutí vyklopíme řezy na desku nebo větší plech s nízkým okrajem - takže jsou jablka nahoře.
Ručním šlehačem vyšleháme tuk s tvarohem a cukrem (příp. trochou šlehačky) - POZOR na to, abyste měli tyto suroviny ve stejné teplotě! Minule se mně to srazilo a sežraly to slepice. Tvarohovoý krém natřeme na obrácené řezy - takže jsou jablka nahoře a po ztuhnutí polejeme čokoládovou polevou (nejlepší je čokkoláda na vaření se lžící sádla - krásně se krájí, neláme se, nakonec posypeme kokosem, nebo ořechy.
Po ztuhnutí krájíme na menší kostky. Řezy jsou velice lahodné, rychle zmizí - alespoň u nás to tak je.