Použité suroviny receptu Tresčí filé ve vaječném obalu:
4 plátky tresčího nebo jiného rybího filé (asi po 125 g)
| 2 lžíce citronové šťávy
| 1 konzervu loupaných rajských jablíček
| 2 středně velké cibule
| 5 lžic oleje
| 250 g dlouhozrnné rýže
| 200 ml čirého vývaru z kostky
| 2 vejce
| dle chuti: sůl
| 150 g hladké mouky
| dle chuti: černý pepř
| dle chuti: několik kapek tabaska
| 1 svazek bazalky
| dle potřeby: plátky citronu na ozdobení
Postup přípravy receptu Tresčí filé ve vaječném obalu:
Opláchneme a osušíme filé. Zakapeme je citronovou šťávou a necháme přibližně 10 minut rozležet. Rajská jablíčka rozmačkáme a přes síto propasírujeme. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a podusíme na horkém oleji. Přidáme rýži a dusíme, až zesklovatí. Podlijeme prolisovanými rajčaty a vývarem. Přivedeme k varu a při nízké teplotě vaříme zhruba 20 minut.
Rozkvedláme vejce. Rybí filé osušíme a nasolíme. Obalíme je v mouce potom v rozšlehaných vejcích. Zahřejeme 2 až 3 lžíce oleje a filé 2 – 3 minuty po každé straně dozlatova opečeme. Osolíme je a opepříme.
Rajčatové rizoto ochutíme solí, pepřem a troškou tabaska. Opereme a osušíme bazalku. Pár snítek si odložíme na ozdobení, zbytek nakrájíme na tenké proužky. Dvěma lžícemi vykrájíme z rýže noky, posypeme je bazalkou a společně s rybím filé upravíme na míse.
Fotky receptu Tresčí filé ve vaječném obalu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!