Vložil: | Misuticka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 175 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Treska na pomerančích:
6 filetů z tresky
| 6 středních pomerančů
| 60 g másla
| 50 ml olivového oleje
| pepř
| sůl
| lístky bazalky
Postup přípravy receptu Treska na pomerančích:
Filety opláchneme a osušíme. Ze čtyř pomerančů vymačkáme šťávu a dáme do hlubší mísy. Přidáme olej, sůl, pepř a promícháme. Do takto připravené pomerančové marinády vložíme filety a minimálně 2 hodiny marinujeme. V pánvi rozpustíme asi 50 g másla, naklademe na něj kousky ryb i s marinádou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200°C 15-20 minut. Zbylé pomeranče omyjeme, nakrájíme na plátky a na rozehřátém zbytku másla lehce osmahneme. Porce ryby dáme na vyhřáté talíře a polijeme vypečenou šťávou. Ozdobíme osmahnutými plátky pomeranče a bazalkou.
Fotky receptu Treska na pomerančích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!