Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Treska s mačkanými bramborami, olivami, fetou a houbami:
5 velkých brambor, oloupaných a nakrájených na čtvrtky
| sůl
| čerstvě mletý pepř
| 2 lžíce olivového oleje
| 4 filátka z mořské tresky, každé asi 300 g
| 50 g změklého másla
| 60 ml ohřátého mléka
| 70 g sýra typu feta, rozdrobeného
| 24 zelených oliv bez pecek, jemně pokrájených
| 250 g žampiónů, pokrájených a osmahnutých na másle
| šťáva z 1 citronu na zakápnutí
Postup přípravy receptu Treska s mačkanými bramborami, olivami, fetou a houbami:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Plech potřete olejem, rozložte na něj plátky ryby a vložte na 10 až 15 minut do trouby, až se ryba propeče, ale nevysuší. Uvařené brambory rozmačkejte s máslem a mlékem, osolte a opepřete podle chuti a pak zlehka promíchejte se sýrem, olivami a houbami. Rybu, osolenou a zakápnutou citronovou šťávou podávejte na bramborách.
Fotky receptu Treska s mačkanými bramborami, olivami, fetou a houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!