4 vejce
| 120 g cukru
| 4 lžíce pomerančové šťávy
| 1 špetka soli
| 75 g hořké čokolády
| 125 g polohrubé mouky
| 0,5 sáčku kypřicího prášku
| 1 lžíce kakaa
| Na náplň:
| 7 plátků želatiny
| 1 špetku citronové strouhané kůry
| 300 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Tunýlek s mandarinkami:
V mixéru vyšleháme vejce, cukr, šťávu a sůl do pěny. Přidáme roupušťěnou čokoládu. V míse smícháme mouku, kypřící prášek, kakao a směs zlehka zapracujeme do pěny. Vymícháme hladké těsto, které rozetřeme na plech vymaštěný tukem. Pečeme při 200 °C asi 15 minut. Vyklopíme na utěrku a zakryjeme papírem, aby povrch při chladnutí neztvrdl. Pak papír sejmeme a piškot nakrájíme na 3 široké pruhy. Formu na biskupský chlebíček vyložíme folií či papírem a dvěma piškotovými pruhy. Dužinu z rozmixovaných mandarinek smícháme s citronovou šťávou i kůrou. Přidáme želatinu a po zchladnutí také ušlehanou smetanu a kousky mandarinek. Tímto krémeme naplníme formu a přikryjeme posledním pruhem piškotu. Necháme alespoň dvě hodiny vychladnout.
Fotky receptu Tunýlek s mandarinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!